Регистрация   •   Вход
Детска кухня в Бургас - БАМБИНИ
 
 
 

Стерилизация


Стерилизация - някои полезни съвети
Топлинна стерилизация
Студена стерилизация
Стерилизатори - видове

Колкото и добре да измиете шишето или залъгалката на вашето бебче, няма как да отстраните напълно вредните микроорганизми върху тях. Тези микроорганизми, не са проблем за имунната система на възрастния човек. С тях тя се справя лесно. През първите месеци от живота на бебето имунната му система е много слаба и не може ефективно да го защити от тяхното нашествие. Затова се налага да ограничим до максимална степен контакта на бебето с тези микроорганизми. Целта на стерилизацията е точно такава.

Какво да стерилизираме.

Трябва да се стерилизират:

- шишетата и техните биберони, капачки и рингове;
- залъгалки;
- лъжички;
- помпата за кърма;
- всичко друго, което е в допир до храната или водата на бебето.
Чрез студена стерилизация могат да се стерилизират и гризалки, играчки, както и гладки повърхности, до които бебето има досег.

Кога да стерилизираме:

Трябва да стерилизираме до навършването на около годинка, като през първите три месеца стерилизацията е най-интензивна.

- 0-3 месеца - шишетата, помпата за кърма, бибероните, лъжичките трябва да се стерилизират преди всяко ползване. Залъгалките - 3 пъти дневно.
- 3-12 месеца - стерилизация веднъж дневно е достатъчна.
- над 1 годинка - през летните месеци, е препоръчителна стерилизация един път на ден на шишенца и залъгалки, дори и за деца до три годинки, защото тогава опасността от стомашно-чревни разстройства е по-висока.
 
Детска млечна кухня Бургас

 
Разнос на храна до дома

Детска кухня "БАМБИНИ" е най-голямата и модерна частна детска кухня на територията на град Бургас. Заявка за храна за следващия ден се приема до 12.00 часа. Предстои откриване на раздавателни пунктове из целия град. Има възможност за доставка на храна до вашия дом.

Готвач на детска кухня
 
Подборът на ястия в менюто се изготвя от д-р инж. технолог Катя Илиева.
 
Полезна информация:
 
Магазини ТЕМА JBABY ДЕТМАГ БАМБОЛИНО